top of page
Bath Products

delen | verbinden | zingeving

Ons logo, de liggende acht, staat voor de oneindige verbinding en het zoeken naar evenwicht. Verbinding met ons zelf, met anderen maar ook het zoeken van verbinding & balans van het ene en het andere, zoals gevoel & verstand, wetenschap & buikgevoel, man & vrouw…

Wij geloven sterk in de zelfhelende kracht van het menselijke lichaam en energiesysteem. Ook preventief kan je veel doen als je zorg wil dragen voor jezelf.

Wij ademen Wabi Sabi in en uit. Alle zingeving, tools en technieken bieden we aan voor jullie en gebruiken we ook voor onszelf. 

Wij willen mensen ondersteunen in de zoektocht naar zichzelf, naar gezondheid en naar balans vanuit een gelijkwaardige, verbindende houding. Wij voelen ons niet beter & zijn mensen die net als iedereen processen doormaken of doorgemaakt hebben.

De essentiële waarde van Wabi Sabi ontstaat in het delen of verbinden van onze ervaringen en inzichten met mensen. Daar is waar het hart en de kracht ligt van onze praktijk.

 

Waarom een massage top is voor je lijf en geest!

Ken jij alle voordelen van een massage?


Voor onze gezondheid & immuniteit Schadelijke stoffen & afvalstoffen moeten afgevoerd worden uit ons lichaam. Dit gebeurt in hoofdzaak door ons lymfestelsel en door onze lever. Dit zijn de schoonmakers van ons lichaam. Ze doen dit uit zichzelf maar het is goed om ze af en toe een handje te helpen. Bij een massage komt er warmte vrij. Je bloedvaten verwijden en er gaat meer vocht naar je organen (onder andere je nieren, darmen en lever) die aan het werk worden gezet. De bloedcirculatie wordt bevorderd en dit zorgt voor extra doorbloeding van de spieren. Hierdoor ontstaat er meer energie in de cellen en heb je een betere stofwisseling. Je lymfeklieren worden door massage extra gemotiveerd om afvalstoffen te filteren uit het vocht in je lichaam. Het bevordert ook de productie van witte bloedcellen. Dit komt onze immuniteit zéér ten goede.

Lymfevocht zit ons hele lichaam en er zijn veel neurolymfatische reflexpunten die kunnen gemasseerd worden. In de groeps- of privé 'les' van energetische balansoefeningen leren we jullie verschillende punten te masseren bij jezelf. Als je dit regelmatig doet zorg je voor een ondersteuning van je lymfesysteem. Dit is ook verbonden met je hormonale stelsel. Wanneer je hormonale problemen hebt, is het nuttig om met de neurolymfatische reflexpunten te werken.

Om te ontspannen en ontstressen

Een massage heeft een positief effect op hormonale processen en het zenuwstelsel wordt op een zachte manier geprikkeld. Je ademhaling vertraagt en het stressniveau (corsitsol) verlaagt. Om te voelen

Veel mensen zitten vooral in hun hoofd. Onze denkende geest wil graag begrijpen, analyseren en controle uitoefenen. Hierdoor kan het zijn dat je negeert wat je lichaam jou wil zeggen, wat je echt voelt. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door fysieke en/of emotionele gebeurtenissen in je leven die nog niet verwerkt zijn. Je lichaam weerspiegelt je gevoeligheden, overtuigingen en ervaringen. Door je te laten masseren op een rustige en aandachtige manier, krijg je meer rust en ruimte in je hoofd en kan je gaan voelen wat jouw lijf jou te vertellen heeft. Om blij te worden

En last but not least.. door zachte, ritmische aanrakingen komt er oxytocine vrij. Dit is het knuffelhormoon waarvan je blij wordt.


Shiny happy people… :-)56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page