top of page
Bath Products

delen | verbinden | zingeving

Ons logo, de liggende acht, staat voor de oneindige verbinding en het zoeken naar evenwicht. Verbinding met ons zelf, met anderen maar ook het zoeken van verbinding & balans van het ene en het andere, zoals gevoel & verstand, wetenschap & buikgevoel, man & vrouw…

Wij geloven sterk in de zelfhelende kracht van het menselijke lichaam en energiesysteem. Ook preventief kan je veel doen als je zorg wil dragen voor jezelf.

Wij ademen Wabi Sabi in en uit. Alle zingeving, tools en technieken bieden we aan voor jullie en gebruiken we ook voor onszelf. 

Wij willen mensen ondersteunen in de zoektocht naar zichzelf, naar gezondheid en naar balans vanuit een gelijkwaardige, verbindende houding. Wij voelen ons niet beter & zijn mensen die net als iedereen processen doormaken of doorgemaakt hebben.

De essentiële waarde van Wabi Sabi ontstaat in het delen of verbinden van onze ervaringen en inzichten met mensen. Daar is waar het hart en de kracht ligt van onze praktijk.

 

Stressregulatie & Wabi Sabi

Bijgewerkt op: 10 apr. 2023

Onderzoek wijst uit dat de meeste hedendaagse klachten te wijten zijn aan stress en spanningen. We kunnen stress niet wegdenken uit ons leven maar we kunnen er wel bewuster mee omgaan. Dr. Binu Singh omschrijft het heel helder in haar boek ‘Van hart tot Hart’. We hebben allemaal ons stressraampje, the window of tolerance. “Dit is een soort van bandbreedte waarin we goed kunnen omgaan met stress. Als je in je stressraampje blijft, werken je hersenen en je zenuwstelsel op een goede manier: je voelt dan je spanningsopbouw aan en je weet wat je kunt doen om spanningsafbouw te bereiken, waardoor je de stress voor jezelf binnen de perken houdt en welzijn ervaart.”

Wanneer er té bij komt… en je bij té veel stress, té langdurig uit je ‘stressraamje' gaat & blijft... dan wordt dit toxisch en dit is nefast voor alles! Hoe blijf je dan in uw stressraampje? Hoe kan je uw stress reguleren? Door dicht bij jezelf te blijven en te voelen wat je voelt. "Je voelt je spanningsopbouw aan en je weet wat je kunt doen om spanningsafbouw te bereiken.

Dat kan betekenen dat je voelt hoe boos je bent, hoe moe je bent, hoeveel pijn je hebt, hoe vreselijk de situatie is waarin je zit, hoe moeizaam het contact verloopt met de ander. Je trekt je niet terug uit deze onprettige ervaringen, je laat ze toe omdat je je bij deze spanning veilig blijft voelen. Je raakt ook niet overspoeld door de spanning, omdat je tijdig iets doet om ermee om te gaan. Ademen, bewegen, je gevoel delen, oogcontact maken, een knuffel, massage, diepe druk, yoga, massage, meditatie, sport, dansen, aanraking, lachen, enzovoort zijn allemaal tools die je daarbij kunnen helpen.” Wij zijn allemaal verschillend, niet in het minste mijn zus en ik. Wat voor de ene persoon werkt, werkt daarom niet voor de andere persoon. In deze waardevolle zoektocht naar jezelf en naar jouw ‘window of tolerance’ kunnen wij jullie ondersteunen. Vanuit een gelijkwaardige en verbindende houding. Wij voelen ons niet beter, weten het niet beter, zijn mensen die net als iedereen processen doormaken of doorgemaakt hebben. De essentiële waarde van Wabi Sabi ontstaat in het delen of verbinden van onze ervaringen en inzichten met mensen. Daar ligt het hart en de kracht van onze praktijk. De filosofie van Wabi Sabi, omarm je imperfecties, is één van onze basisprincipes. We proberen steeds vanuit deze houding te starten om verbindingen aan te gaan. In eerste instantie verbinding met jezelf. Als je dit ten volle wil doen, dan kan dat bijna enkel vanuit een grote mildheid naar jezelf en door je imperfecties te omarmen. Erkenning geven aan je emoties en aan jezelf in al zijn facetten, met de makkelijke én de minder makkelijke kanten. Dat is een moeilijk maar zeer waardevolle (en oneindige ∞ ;-)) oefening. Door dit toe te laten kan je een authentieke versie van jezelf terugvinden, die veerkrachtig, stressbestendiger en vitaler is. Namasté! Astrid & Sigrid 'Van Hart tot Hart' Inspiratie vanuit het jonge kind - Binu Singh







116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page